Terminator contra Pedro Picapiedra

Terminator contra Pedro Picapiedra A la fantàstica saga de pel·lícules, Terminator, produïdes, a Hollywood, a Los Ángeles als Estats Units d’Amèrica, es mostra la fantasia humana que suposa el fet d’haver creat màquines intel·ligents gairebé indestructibles capaces de transformar-se i lluitar per aconseguir els seus objectius fent ús de la força i de les seves habilitats atorgades pels més avançats enginyers del futur. Alta tecnologia, estaven errats.
Doncs bé, com molt sovint passa, a vegades, hi ha pel·lícules que es transformen en realitats d’altres es converteixen en simples fantasies que queden guardades en les caixes de l’oblit de les ments humanes. En una altra gran superproducció de Hollywood, a la saga, Back to the future, un excèntric professor és capaç de crear la màquina del temps a dins d’un cotxe de la marca DMC DeLorean amb el seu super “transductor de fluflo” Així ho anomenaven en castellà, no recordo com ho van traduir al català. En aquella màquina els nostres protagonistes viatjaven fins a la tan llunyana data de 2015, a la població de Hill Valley a on havien de solucionar un problema amb la llei que havia de tenir un dels futurs fills d’en Marty i na Jenny.
Allí ens trobàvem increïbles patinets voladors, cambrers robotitzats que t'aconsellaven els millors plats de l'indret i fins i tot pantalles interactives cosa que als anys vuitanta eren pura fantasia. Havien d'anar amb compte de no trencar el flux de l'espai temps continu. Alta tecnologia, s'equivocaven.
També a Blade Runner, pel·lícula futurista, es preveu un futur negre a on les màquines són capaces d'estimar però també de matar a sang freda. La llista podria ser eterna o gairebé, però està clar que l'espècie humana s'imagina un futur molt negre a on tot sempre acaba bé. No sabien que deien.
Podríem buscar més pel·lícules, puix més suposicions d'un futur presumiblement catastròfic on sempre el bé guanya al mal en un gir inesperat al final del guió, sempre es beneficien els bons de la pel·lícula i el futur més llunyà es pressuposa més proper del que en veritat succeeix. S'equivoquen sempre.
En Pedro Picapiedra frenava el seu vehicle amb els peus i aixecava grans pedres amb l’ajuda d’un dinosure robotitzat amb cordes. En Pedro va arribar a vell amb els peus intactes i a en Pablo no el va trepitjar cap dissaure. Així que no patiu, tot va anar bé. Van utilitzar la més avançada tecnologia del moment per treure'n profit i avançar. La vida va seguir el seu curs i l'home es va desenvolupar sense grans problemes. Potser algun rei decapitat, algun vaixell enfonsat... Però la humanitat s'ha obert pas en el temps i ha trobat solucions als probelemes que ella mateixa ha creat.
Això ha estat així i continuarà sent, vulgui o no vulgui, en Bill Gates, Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos i companyia... Actualment, estem vivint en una gran revolució de la tecnologia i les tecnologies de la informació, no hem de tenir por, hem de treure’n profit, però compte això no és una pel·lícula. Continuarà… Javier Martín Ferré 30 de juny de 2023

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Les dones a l'antic Egipte

Consells per organitzar la tornada a la rutina si ets estudiant